top of page

Behandling af skoliose (scoliosis)

Body SDS har i årtier været en anerkendt behandlingsform til blandt andet skoliose. Der findes mange behandlingsformer, alt efter graden og typen af skoliose. Det offentlige sundhedsvæsen tilbyder typisk operationer, korsetter, fysioterapi, mv. i behandlingen.

Med Body SDS arbejder du som skoliose-patient med to spor i behandlingen:

  • struktureret træning

  • frigørende behandling

Med Body SDS-behandling arbejder vi langsigtet med at bevare ryggens bevægelighed og potentiale for udvikling. Men behandlings-løsningerne afhænger af graden af skoliose, din læges råd og vejledning - og ikke mindst dine egne ønsker.

Den strukturerede træning har til hensigt dels at styrke kroppen og aktivere muskler, som kan justere ryggens laterale kurver, og dels at afspænde og frigøre led, som hjælper til evt. færre skavanker og smerter på grund af skoliosen.

Med hensyn til træning kan jeg også henvise til Benita og hendes side "Scoliosis-Guidance" 

Den frigørende behandling, som Body SDS tilbyder, afspænder og frigører led, ikke mindst ryggens led, hofternes led, skuldrene og nakken, så bevægeligheden bevares og udvikles over tid.

 

Skoliiose kræver vedholdende behandling, og gerne 2-4 gange pr. måned (afhængigt af behov og økonomi) - særligt i den "sårbare" alder, hvor kroppen udvikles fra 10 - 22 år, anbefales hyppige behandlinger - hvis ryggen skal udvikle sig mere smidigt og med den ønskede fleksibilitet.

DSC_0314 V1 small_edited.jpg

En Body SDS-behandling af skoliose vil tage udgangspunkt i netop din krop og dine behov:

Mentalt: Hvordan opfatter du din egen skoliose, hvilken betydning har det for dig i din hverdag? Hvad er evt. bekymringer? Hvordan ser du på dine muligheder for behandling - er du bekendt med mulighederne?

Fysisk: Afspænding af nakke og hals, skuldre, hofter og fødder. Bevægelighed i ribben og ryghvrivler. Evt. ledfrigørelse af nakke og/eller ryg.

Øvelser: En samtale om 1-3 øvelser (senere evt. flere), som understøtter behandlingen.

1-73_edited.jpg

Hvis du er interesseret i at vide mere eller drøfte mulighederne, så ring eller skriv til 2712 8121

 

mail@davidka.dk

eller book en tid

S_H DSC_0319 small.jpg
bottom of page